לתת

עוף עם אורז בתנור

כ-5 מנות

 

רכיבים

  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) אורז
  •  1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  •  2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  •  5 כרעי עוף 

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערית את כל התבלינים.
  3. מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים (כמו פסטה) במשך כ-7 דקות. מסננים ומתבלים את האורז בשליש מתערובת התבלינים.
  4. יוצקים את השמן לתבנית או לסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור. מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות תפוחי האדמה ומתבלים אותן בשליש מתערובת התבלינים.
  5. משטחים את האורז על פרוסות תפוחי האדמה.
  6. מתבלים את הכרעיים בשארית תערובת התבלינים ומניחים אותן על האורז. יוצקים לתבנית 2 כוסות מים.
  7. סוגרים את התבנית היטב בנייר אלומיניום ואופים כשעתיים.
עוף עם אורז בתנור
מתכונים נוספים
שקשוקה
שקשוקה

קרא עוד >
מרק עדשים ירוקות
מרק עדשים ירוקות

קרא עוד >
מרק שעועית
מרק שעועית

קרא עוד >